Bitstamp Beweegt bijna $1 miljard in Bitcoin voor $0,48

Europese cryptocurrency exchange Bitstamp heeft bijna $1 miljard aan bitcoin uit zijn koude portemonnee verplaatst voor een transactievergoeding van minder dan $0,50.

De grote transactie werd voor het eerst gespot door Bitcoin Block Bot, die opmerkte dat een groot bitcoin adres 101.857 BTC op blok 636.503 verhuisde. De transactie betaalde een vergoeding van 13 satoshis/byte, in totaal 0,00005271 BTC of $0,48. De hoeveelheid bewogen bitcoin is, in perstijd, $932,59 miljoen waard.

Kort na de transactie werd gevlekte blockchain sleuths geprobeerd om te identificeren wie er achter zat. Een Redditor kreeg het direct na het verwijzen naar een tweet van Bitstamp’s mede-oprichter, Nejc Kodrič, gepubliceerd in oktober 2019 onthulde de uitwisseling verplaatst 112.027 BTC, dan ter waarde van $933 miljoen, voor een transactievergoeding van $3,89.

De portemonnee werd naar verluidt gebruikt nadat Bitstamp ermee instemde hun fondsen in bewaring te geven bij de financiële dienst BitGo. Meer directe bevestiging dat de cryptocurrency exchange was achter de transactie die bijna $ 1 miljard, echter, kwam in een tweet van Kodrič zelf onthullen van het adres dat de fondsen verplaatst is een koude portemonnee die behoren tot Bitstamp.

De transactie verhuisde 96.857 bitcoin naar een adres, en 5.000 bitcoin naar een ander adres. Het benadrukte dat de blokkade van de bitcoin transparant is en dat iedereen een transactie kan volgen om uit te vinden wie er achter zit.

Hoewel beurzen en andere bedrijven relatief gemakkelijk te identificeren zijn, is de identiteit van enkele van de rijkste BTC-adressen nog steeds onbekend. Zoals CryptoGlobe eerder dit jaar meldde, ondertekende een vroege bitcoin-mijnwerker een bericht van adressen met muntbeloningen uit 2009 en 2010 waarin Craig Wright werd opgeroepen. Wie de mijnwerker is is niet duidelijk, want het bericht werd ondertekend door adressen die hun munten nooit hebben verplaatst.

De transactie benadrukt ook de efficiëntie van de bitcoin om fondsen te verplaatsen. Volgens TheFeeCalculator, een website gewijd aan het berekenen van PayPal’s merchant account fees, zou dezelfde transactie 27 miljoen dollar kosten via de fintech gigant.